Kako život funkcionira

Objavljeno 22.08.2020.

Priča o dvije ruže ...

Hodao je ulicom i ugledao ružu. Bila je crvene boje. Došlo je vrijeme da mali pupoljak pokaže svoje nježne cvjetove. Približavao se biljci. Kada je bio dovoljno blizu, spustio se i pomirisao ružu. Zažmirio je. Miris ruže bio mu je jedan od ljepših mirisa. Oduševljen ružom, ubrao ju je.

Kada je došao kući, stavio je u vazu punu vode. Promatrajući malo bolje cvijet, uočio je razne nedostatke. Nijedna latica nije bila iste veličine, čak je jedna malo stradala. Vjerojatno od kiše koja je padala dan ranije, a možda ju je i neki prolaznik oštetio. Bez obzira na sve, ona je mirisala. Jako. Cijeli stan je bio obojen mirisom ruže.

Njemu to nije bilo dovoljno. Htio je savršenu ružu. Da je kod nje sve baš onako kako je zamislio. Da je svaka latica na svom mjestu i da nema oštećenja. Našao ju je. Veoma brzo. I to ne samo jednu, nego gomilu njih. Krile su se u raznim prodavnicama. Bile su to plastične ruže, ali su savršeno izgledale i imale visoki sjaj nanijet kemijskim supstancama. Odlučio se za jednu koja mu je djelovala umirujuće.

'Plaćate li gotovinom ili karticom?', upitao je čovjek na kasi.

'Gotovinom' - rekao je on, prazneći svoj novčanik.

Jedva je čekao da je uvede u svoj dvorac. Kada su ušli, on i savršena ruža, stavio je na stol u vazu bez vode, jer njoj ne treba voda. Ružu, koja je bila puna života i koja je opojno mirisala, je bacio. Sada je potpuno stradana ležala u kanti za smeće. Latice su joj se pokidale. Nije mu trebala više. Ne želi u svom životu nešto što ima nedostatke.

On i plastična ruža bili su sretni tri dana. Ta tri dana ona je uvijek ista bila. Izgledala je savršeno. Četvrtog dana uočio je da ne miriše. Takve ruže ne mirišu. Nema onog lijepo intenzivnog mirisa, kao što je bio slučaj kod prve ruže. Četvrti dan je shvatio da ne želi savršenu ružu koju je platio gotovinom, nego želi onu koju je ubrao slučajno, besplatno i koja ga je svojim mirisom opila.

Otišao je do kante za smeće pokušavajući da je vrati, ali jedino što je, nakon četiri dana, mogao uočiti je uvela biljka rastrganih latica. Ne miriše više. Sam ju je bacio.

Htio je savršenu ružu - dobio je savršenu ružu.

Još priča potražite na fenomenalno.com.

Lejla Motoruga

Povezani sadržajKomentari:

xeyisay 970 30.12.2020.:

R­e­a­d­ f­o­l­l­o­w­i­n­g­ r­e­p­o­r­t­ t­o­ l­e­a­r­n­ h­o­w­ a­ s­i­n­g­l­e­-m­o­m­ w­i­t­h­ 3 k­i­d­s­ w­a­s­ a­b­l­e­ t­o­ g­e­n­e­r­a­t­e­ $89,844 o­f­ a­n­n­u­a­l­ i­n­c­o­m­e­ w­o­r­k­i­n­g­ i­n­ h­e­r­ s­p­a­r­e­ t­i­m­e­ o­n­l­i­n­e­ f­r­o­m­ h­e­r­ h­o­m­e­ w­i­t­h­o­u­t­ s­e­l­l­i­n­g­. <(")

Copy Here.........>>www.work.jobs37.com

bexifos 502 26.12.2020.:


G­o­o­g­l­e­ i­s­ n­o­w­ p­a­y­i­n­g­ $99 t­o­ $140 p­e­r­ h­o­u­r­ f­o­r­ d­o­i­n­g­ w­o­r­k­ o­n­l­i­n­e­ w­o­r­k­ f­r­o­m­ h­o­m­e­. l­a­s­t­ p­a­y­c­h­e­c­k­ o­f­ m­e­ s­a­i­d­ t­h­a­t­ $18537 f­r­o­m­ t­h­i­s­ e­a­s­y­ a­n­d­ s­i­m­p­l­e­ j­o­b­. i­t­s­ a­m­a­z­i­n­g­ a­n­d­ e­a­r­n­s­ a­r­e­ a­w­e­s­o­m­e­. n­o­ b­o­s­s­, f­u­l­l­ t­i­m­e­ f­r­e­e­d­o­m­ a­n­d­ e­a­r­n­i­n­g­s­ a­r­e­ i­n­ f­r­o­n­t­ o­f­ y­o­u­. t­h­i­s­ j­o­b­ i­s­ j­u­s­t­ a­w­e­s­o­m­e­. e­v­e­r­y­ p­e­r­s­o­n­ c­a­n­ m­a­k­e­s­ i­n­c­o­m­e­ o­n­l­i­n­e­ w­i­t­h­ g­o­o­g­l­e­ e­a­s­i­l­y­...., <(")

Copy Here.........>>www.work.jobs37.com

gzm17442 04.12.2020.:

Making money online more than $ 15k just by doing simple work from home. I have received $ 18376 last month. Its an easy and simple job to do and its earnings are much better than a regular office job and even a little child can do this and earns money. Everybody must try this job by just use the info on this page ...

????? https://xurl.es/0hc3s

Rismustriog1 24.11.2020.:

I get paid more than $120 to $130 per hour for working online. I heard about this job 3 months ago and after joining this i have earned easily $15k from this without having online working skills. This is what I do...www.urgentprofit.com

eva loan 05.10.2020.:

I'm using it now and it's awesome! I've signed up for my account and have been bringing in fat paychecks. For real my first week, I made 7500USD and the second week I doubled it and then it kind a snowballed to 1500USD a day! just follow the course, they will help you out Copy Here……..www.paydaykit.com

bafam21241 23.08.2020.:


★I just got paid $6784 working off my laptop this month. And if you think that's cool, mydivorced friend has twin toddlers and made over $9k her first month. It feels so goodmaking so much money when other people have to work for so much less. This is what do,:Joine now....... COPY ► Www.Worksstar.com

KomentirajKako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Popularno na blogu