Kako život funkcionira

Objavljeno 09.05.2019.

Pješčani sat

Nije znala koliko dugo je sjedila za kuhinjskim stolom. Zidni sat je tiho kuckao negdje iza njezinih leđa, a kava u šalici ispred nje postala je hladna crna tekućina u kojoj je nejasno vidjela svoj lik.

Svaka bol, svaka nemoć, počinje i završava u njezinoj glavi. Ono čemu pridaš važnost, čemu dodijeliš moć, na kraju ima moć nad tobom. Razumjela je to, a opet je dopustila da se sve dogodi. Skupljala je pogrešne ljude, beskorisne stvari, žalila za svime onime što nije dostojno žaljenja. Ali nije učinila jedinu stvar koju je trebala. Prihvatiti.

Sanja, nazovimo je tako, jer prava imena uvijek skreću pozornost sa onog bitnog, otkrivaju identitet, ali skrivaju dušu iza fasade, je posvojena. Negdje u njezinoj prvoj godini, njezina biološka majka odlučila je krenuti smjerovima na kojima nije bilo staze za maleno dijete, pa ju je dala u dom. Otac je tek crtica na rodnom listu. Nepoznanica za koju znaš da je morala postojati u jednom trenutku, no ti ju pamtiš samo kao neispunjeno polje na službenom obrascu.

U trećoj godini dobila je priliku nekoga nazvati majkom, ocem. Dobila je pripadnost, ljubav, iskrene zagrljaje. I rasla misleći da je to jezgra iz koje potječe, da je to majka koja ju je nosila devet mjeseci ispod srca, pjevala joj prije sna, negdje u ladici skrila bolničke narukvice sa istim brojevima. Živjela je s tom mišlju, učahurena u toplim obiteljskim zagrljajima, do svoje osamnaeste godine kada majka, jedina koju je znala, odjednom više nije bila majka.

Bila je neka nepoznata, grozna, surova žena koja joj istinom otima uspomene, izmiče temelje koje je izgradila. I opet je siroče. Ne pripada nigdje. Nisu je dirale suze žene i muškarca koji su je prihvatili, odgojili. Za nju su bili tek lažovi, sagradili su predivne kule u pijesku i srušili ih jednim dahom.

Danas joj je trideset. Ljutnja je bila ta koja ju je odredila svih ovih godina. Pustila je vrijeme da joj iscuri kroz prste, kroz srce i misli. Tražila je ženu koja ju nikada nije htjela, s kojom je imala zajednički samo taj sitni genetski potpis, lišen osjećaja i pripadanja, a iza sebe ostavljala majku i oca s kojima ju je vezalo nešto jače i od krvi. Bezuvjetnost ljubavi. Upornost žrtvovanja. Zagrljaj koji te drži čak i kad su ruke daleko.

Nikada neće zaboraviti koliko je plakala kada je upoznala svoju biološku majku. Očekivala je sjaj u majčinom oku, zagrljaj koji lomi kosti, poljubac prepun čežnje, kajanje zbog svih godina koje se nikada neće vratiti. Scenu susreta prevrtjela je u glavi stotine puta. No, vrata podstanarskog stana otvorila je sitna žena bezizražajnog lica, distanciranog pogleda i započela usiljeni razgovor. Tada je shvatila. Nekada je majka samo osobna imenica. Imenuje, ali ne određuje. Prazna je. Poput školjke bez bisera. 

Trebalo joj je tri godine da ju pronađe. Tri godine izgubljene u srdžbi i nepovjerenju prema ljudima koji su ju odgojili, na dlan joj položili svijet koji inače nikada ne bi imala. Kada je došla tražiti oprost, primijetila je fini zemljovid tužnih bora na majčinom licu. Tanku crtu razočaranja u kutu tatinog oka. I shvatila. Biti dostojan nečije ljubavi znači truditi se zaslužiti je svakoga dana. Biti zahvalan. Jer nikada ne znaš u kojem trenutku postane prekasno.

Tata je jučer umro. A ona još sjedi u tihoj kuhinji i sluša sat kako otkucava. Prvo glasnije, pa sve tiše i tiše. Mnoge su lijepe godine iza njih, no ona vidi samo sitan pijesak onih koje su iscurile, koje je potrošila ljutnjom. 

Osjetila je slanu suzu na gornjoj usni i čvrsto stisnula šake shvaćajući da dolazimo na ovaj svijet ne donoseći ništa, umiremo odlazeći praznih ruku, a u onom trenutku življenja, kratkom poput treptaja  - svađamo se i optužujemo kao da nešto doista posjedujemo. A zapravo iza nas ostaje samo pješčani sat koji se više nikada neće okrenuti.

Još priča potražite na:

Biljana Gabrić

Povezani sadržajKomentari:

GREAT ILLUMINATI ORDER 666 13.01.2020.:

Pozdrav iz VELIKE NARUDŽBE ILLUMINATI ujedinjenoj državi i cijelom svijetu, ovo je otvorena prilika da se pridružite bratstvu iluminata gdje možete oporaviti izgubljene snove, a također i gdje možete vidjeti svjetlost bogatstva i sreće bez ikakve žrtve krvi. A plaćamo i iznos od 650.000 USD kako bismo pozdravili sve nove članove jer se pridruže bratstvu, a također i kuću po vlastitom izboru i lokaciju s ulaganjima, zajedno s ovom mogućnošću u životu da oni budu poznati.

PREDNOSTI DOĐUJU NOVIM ČLANOVIMA KOJI SU se pridružili ILLUMINATI.
1. Novčana nagrada u iznosu od 650 000 USD.
2. Novi Sleek Dream CAR u vrijednosti od 150 000 USD
3. Kuća iz snova kupljena u državi po vašem izboru.
Mjesec dana sastanka sa 5 najboljih na svijetu.
Lideri i 5 najznačajnijih svjetskih slavnih. Ako ste zainteresovani, molimo kontaktirajte prethodnu adresu e-pošte: greatilluminate99@gmail.comBILJEŠKA; to bratstvo iluminata kojem se možete pridružiti iz bilo kojeg mjesta na svijetu Indija, Turska, Afrika, Sjedinjene Države, Malezija,
Dubai, Kuvajt, Velika Britanija, Austrija, Njemačka, Europa. Azija, Australija itd.,


Pozdrav TEMPLE ILLUMINATI UJEDINJENE DRŽAVE

GREAT ILLUMINATI ORDER 07.01.2020.:

Pozdrav iz VELIKE NARUDŽBE ILLUMINATI ujedinjenoj državi i cijelom svijetu, ovo je otvorena prilika da se pridružite bratstvu iluminata gdje možete oporaviti izgubljene snove, a također i gdje možete vidjeti svjetlost bogatstva i sreće bez ikakve žrtve krvi. A također plaćamo iznos od 650.000 USD kako bismo pozdravili sve nove članove dok se pridruže bratstvu, a također i kuću po njihovom izboru i lokaciji s ulaganjima, zajedno s ovom mogućnošću u životu da oni budu poznati.

PREDNOSTI DOĐUJU NOVIM ČLANOVIMA KOJI SU se pridružili ILLUMINATI.
1. Novčana nagrada u iznosu od 650 000 USD.
2. Novi Sleek Dream CAR u vrijednosti od 150 000 USD
3. Kuća iz snova kupljena u državi po vašem izboru.
Mjesec dana sastanka sa 5 najboljih na svijetu.
Lideri i 5 najznačajnijih svjetskih slavnih. Ako ste zainteresovani, molimo kontaktirajte prethodnu adresu e-pošte: greatilluminate99@gmail.comBILJEŠKA; to bratstvo iluminata kojem se možete pridružiti iz bilo kojeg mjesta na svijetu Indija, Turska, Afrika, Sjedinjene Države, Malezija,
Dubai, Kuvajt, Velika Britanija, Austrija, Njemačka, Europa. Azija, Australija itd.,


Pozdrav TEMPLE ILLUMINATI UJEDINJENE DRŽAVE

GREAT ILLUMINATI ORDER 06.12.2019.:

Pozdrav iz VELIKE NARUDŽBE ILLUMINATI sjedinjenoj državi i cijelom svijetu, ovo je otvorena prilika da se pridružite bratstvu Iluminata gdje možete oporaviti izgubljene snove, a također i gdje možete ugledati svjetlost bogatstva i sreće bez ikakve žrtve krvi. A također plaćamo iznos od 650.000 USD za dobrodošlicu svim novim članovima jer se pridruže bratstvu, a također i kuću po vlastitom izboru i lokaciji s ulaganjima, zajedno s ovom prilika u životu da oni postanu poznati.

PREDNOSTI DOĐUJU NOVIM ČLANOVIMA koji se pridružuju ILLUMINATI.
1. Novčana nagrada u iznosu od 650 000 USD.
2. Novi Sleek Dream CAR u vrijednosti od 150 000 USD
3. Kuća iz snova kupljena u državi po vašem izboru.
Mjesec dana sastanka s 5 najboljih na svijetu.
Lideri i 5 najvažnijih svjetskih slavnih. Ako vas zanima, obratite se na prethodnu adresu e-pošte: greatilluminate99@gmail.comBILJEŠKA; ovo bratstvo iluminata kojem se možete pridružiti iz bilo kojeg mjesta na svijetu Indija, Turska, Afrika, Sjedinjene Države, Malezija, Dubai, Kuvajt, Velika Britanija, Austrija, Njemačka, Europa. Azija, Australija itd.,


Pozdrav TEMPLE ILLUMINATI UJEDINJENE DRŽAVE

ILLUMINATI ORDER 17.06.2019.:

Pozdravi od VELIKOG REDA ILLUMINACIJE Ujedinjenoj državi i cijelom svijetu, ovo je otvorena prilika da se pridružite bratstvu Iluminata gdje možete oporaviti svoje izgubljene snove, a također i tamo gdje možete vidjeti svjetlo bogatstva i sreće bez ikakve krvne žrtve. I mi također plaćamo iznos od 650.000 USD za dobrodošlicu svim novim članovima koji se pridružuju bratstvu i kući po izboru i mjestu s investicijama, uz ovu priliku u životu da bi bili slavni. puno pogodnosti koje se daju svim članovima. Ako ste zainteresirani, molimo kontaktirajte prethodnu adresu e-pošte = greatilluminate99@gmail.com
BILJEŠKA; ovo bratstvo Iluminata kojem se možete pridružiti s bilo kojeg mjesta u svijetu Indije, Turske, Afrike, Sjedinjenih Država, Malezije, Dubaija, Kuvajta, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Europe. Aziji, Australiji itd.,


Pozdrav TEMPLE ILLUMINATI SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

donald moore 17.06.2019.:

Korist od pridruživanja iluminatima smatra se nečim što je povoljno, profitabilno i korisno za pojedinca. Ima brojne prednosti kao što su poboljšanje života osobe, poboljšanje njegovog zdravlja i dobrobiti. Ukratko, članovi uživaju i fizičke i nematerijalne koristi. Iluminati i novi svjetski poredak su vruća tema rasprave. nazvati ili WhatsApp +15802129052. ili pošaljite email na illuminatitemple783@gmail.com da biste vidjeli svjetlo.
Hail666

ILLUMINATI ORDER 08.06.2019.:

Pozdravi od VELIKOG REDA ILLUMINATA do ujedinjene države i cijelog svijeta, ovo je otvorena prilika da se pridružite bratstvu Iluminata gdje možete oporaviti svoje izgubljene snove, ali i gdje možete vidjeti svjetlo bogatstva i sreće bez ikakve krvne žrtve. I mi također plaćamo iznos od 650.000 USD kako bismo prihvatili sve nove članove koji se pridružuju bratstvu i kući po izboru i mjestu s investicijama, zajedno s ovom mogućnošću u životu da budu slavni.

PREDNOSTI DAJU SE NOVIM ČLANIMA KOJI SE PRIDRUŽUJU ILLUMINATI.
1. Novčana nagrada od USD 650.000 USD.
2. Novi uglađeni san CAR u vrijednosti od USD $ 150,000 USD
3. Kuća iz snova kupljena u zemlji po vašem izboru.
Mjesec dana s pet najboljih na svijetu.
Vođe i 5 najvažnijih slavnih osoba na svijetu. Ako ste zainteresirani, molimo kontaktirajte prethodnu adresu e-pošte = greatilluminate99@gmail.comBILJEŠKA; ovo iluminatsko bratstvo kojem se možete pridružiti s bilo kojeg mjesta u svijetu Indije, Turske, Afrike, Sjedinjenih Država, Malezije,
Dubai, Kuvajt, Velika Britanija, Austrija, Njemačka, Europa. Aziji, Australiji itd.,


Pozdrav TEMPLE ILLUMINATI SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

DR AKOSA 05.06.2019.:

Moje ime je GEORGE. Ja sam privatni zajmodavac koji daje zajam privatnim i korporativnim pojedincima. Jeste li odbili toliki broj banaka? Trebate li financiranje kako biste uspostavili svoju tvrtku? Trebate li financiranje za širenje vašeg poslovanja? Ili trebate osobni zajam? Moj zajam varira od osobnog do poslovnog kredita. Moja kamatna stopa je vrlo pristupačne i naš proces kredita je vrlo brzo kao dobro. Vrlo sam voljan učiniti sve vaše financijske probleme stvarima prošlosti. Ako ste doista spremni riješiti svoje financijske problemeZatim ne tražite dalje i zatražite kredit danas @ georgeloantrust @ gmail.com

DR AKOSA 05.06.2019.:

Moje ime je GEORGE. Ja sam privatni zajmodavac koji daje zajam privatnim i korporativnim pojedincima. Jeste li odbili toliki broj banaka? Trebate li financiranje kako biste uspostavili svoju tvrtku? Trebate li financiranje za širenje vašeg poslovanja? Ili trebate osobni zajam? Moj zajam varira od osobnog do poslovnog kredita. Moja kamatna stopa je vrlo pristupačne i naš proces kredita je vrlo brzo kao dobro. Vrlo sam voljan učiniti sve vaše financijske probleme stvarima prošlosti. Ako ste doista spremni riješiti svoje financijske probleme.

DR AKOSA 05.06.2019.:

My name is GEORGE. I am a private lender who give out loan to private and corporate individuals. Have you been turned down by so many banks? Do you need finance to establish your business? Do you need finance for the expansion of your business? Or do you need a personal loan? My loan ranges from personal to business loan. My interest rate is very affordable and our loan process is very fast as well. I am very willing to make all your financial troubles a thing of the past.If you are really ready to get your financial problems solved.Then search no further and apply for a loan today@georgeloantrust@gmail.com

joanna miller 18.05.2019.:

Kako sam dobio moj zajam od Joshua keane lenders

Ja sam Joanna Miller iz New Jerseyja, SAD. Ja sam udana žena u ovom trenutku s dvoje djece i bila sam zaglavljena u financijskoj situaciji u srpnju 2018. godine i trebala sam refinancirati i platiti račune za račune mojih sinova. Pokušao sam tražiti kredite od raznih kreditnih tvrtki, kako privatnih tako i korporativnih, ali nikada s uspjehom, a većina banaka odbila je moje priznanje. Ali kako bi ga Bog imao, upoznala sam ga s Joshuom keaneom, lendersima s ograničenom odgovornošću s dioničkim kapitalom od prijatelja, a ja sam dobila zajam od $ 40,000.00USD 8. kolovoza 2018. i danas sam vlasnik tvrtke i moja djeca su dobro radim ... Zato želim savjetovati bilo koga kome je potreban zajam da ga brzo kontaktira putem e-pošte na: Kennyprivatefunding@gmail.com on ne zna da radim ovo, ali se molim da ga Bog blagoslovi za dobro što je učinio u mom životu. Hvala..

EMAIL VIA: Kennyprivatefunding@gmail.com

Donald Rodgers 17.05.2019.:

Nemojte vidjeti svjetlo. Novac, moći, slava i bogatstvo postaju vaš naslov u samo tri dana. Pridružite se iluminatima danas i dobit ćete novčanu nagradu od 2 milijuna dolara automobila i lijep dom po vašem izboru u vašoj željenoj zemlji snova.
Ako ste zainteresirani za pridruživanje iluminatskom bratstvu, obratite se glavnom svećeniku iluminata u (Francuska paris) Email: (illuminatialter666@hotmail.com)
ili putem agenta whats-app kroz ovaj kontakt:
+33751412396.

Scott 17.05.2019.:

Kako sam dobio moj zajam od Calvin Larry Lenders

Moje ime je Robin Scott iz Teksasa, SAD. Ja sam oženjen muškarac u ovom trenutku s troje djece i bio sam zaglavljen u financijskoj situaciji u veljači 2018. i morao sam refinancirati i platiti svoje račune. Pokušao sam tražiti kredite od raznih kreditnih tvrtki, kako privatnih tako i korporativnih, ali nikada s uspjehom, a većina banaka odbila je moje priznanje. Ali kako bi ga Bog imao, upoznali su me s Calvinom Larryjem, zajmodavcem s ograničenom odgovornošću s dioničkim kapitalom prijatelja, a ja sam 7. ožujka 2018. dobio kredit od 50.000,00 USD, a danas sam vlasnik tvrtke i moja djeca su dobro radim ... Zato želim savjetovati bilo koga kome je potreban zajam da ga brzo kontaktira putem e-pošte na: calvinlarrylenders@gmail.com on ne zna da radim ovo, ali se molim da ga Bog blagoslovi za dobro što je učinio u mom životu. Hvala..

EMAIL VIA: calvinlarrylenders@gmail.com

KomentirajKako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.