Kako život funkcionira

Objavljeno 09.04.2020.

Ko sam ja da ti sudim?

Svi se navodno borimo protiv predrasuda, a kod skoro svakog od nas su prisutne. Koliko sam puta sebe uhvatila sudeći o nečemu što nisam dovoljno istražila, ili sudeći o nekoj osobi koju i ne znam.


Koliko sam često čula da mi neka osoba nešto za nekoga priča, a povjerovala ne vidjevši svojim očima i ne čuh svojim ušima.

Niko od nas nije savršen. Svi smo mi od krvi i mesa. Ali znate što, čovjek uči dok je živ, promatra i raste do jednostavnosti. Sve 'greške' koje činimo u životu nas mogu nečemu naučiti. Greška nije greška ako smo izvukli neku pouku iz nje.

Mene su moje greške naučile da ne sudim ljudima, jer tko sam ja da sudim? Treba svaku osobu prihvatiti onakvu kakva je. Gledati je svojim očima, a ne tuđim očima. Kada smo spremni na to, počnemo primjećivati lijepe stvari na toj osobi. Uvjerena sam da smo mi ljudi duboko međusobno povezani.

'Teže je razbiti predrasudu nego atom.' - Albert Einstein

Još priča potražite na blogu Da li preživljavate ili proživljavate? i Facebook stranici.

Lejla Motoruga




Povezani sadržaj








Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Najčitanije

Popularno na blogu