Kako život funkcionira

Objavljeno 09.10.2018.

Kako se malim koracima riješiti stresa

Male stvari nas definiraju. Svi rezultati u našem životu dolaze iz malih stvari. Bez obzira na naše jedinstvene životne prilike ili kako smo definirali uspjeh, ne možemo odjednom postati uspješni. S vremenom ćemo postati uspješni od svih sitnica koje svakodnevno radimo.


Neuspjeh se događa na isti način. Svi naši mali dnevni neuspjesi  dolaze zajedno i uzrokuju da se osjećamo loše. Vaš je život vaš posao! I sve male stvari - ako nisu ispravljene - postaju velike stvari, s vremenom.

Kako upravljate životom?

Jesu li vam male stvari koje radite svaki dan dobre ili loše?

1. Odvojite nekoliko minuta svaki dan kako biste pronašli jasnoću.
Posvetite vrijeme svaki dan da se usredotočite na - molitvu, razmišljanje zahvalnosti itd. - razmislite o svojim dnevnim okolnostima i odlukama. Time ćete  otvoriti svoj um važnim idejama i prilikama koje jednostavno ne možete shvatiti usred nemirne gužve.  Kada donosite jasnoću u svoj život, donosite najbolje od sebe u sve što radite - nastojte se bolje odnositi prema sebi i drugima, konstruktivnije komunicirati, raditi stvari iz pravih razloga i na kraju poboljšati svijet u kojem živite. Zato molitva, ili samo razmišljanje o nekim pozitivnim stvarima, svakodnevno može stvarati razliku u stvarnom svijetu u vašem životu.

2. Postupno uklonite višak.
Kao što kažu, 'Nitko se ne može vratiti i započeti novi početak, ali svatko može započeti danas i napraviti novi kraj.' Ništa ne može biti bliže istini. Ali prije nego što počnete taj proces preobrazbe, morate prestati raditi ono što vas drži u prošlosti.Kad prestanete razmišljati o pogrešnim stvarima, dajete pravim stvarima priliku da vas uhvate.

Manje je doista više!
Gdje pozornost ide, energija teče. Tamo gdje energija teče, stvari rastu.
Organizirajte se.
Fokusirajte se na ono što je važno.
I riješite se svega ostalog.

3. Dopustite da većina stvari budu onakve kakve jesu
Neke su stvari vrijedne promjene. Većina stvari nije. Dopuštati određenim stvarima da se dogode, znači da će se ove stvari brinuti za sebe, a vaše će se potrebe također ispuniti. Imati ćete manje stresa (i manje posla), i više vremena i energije za rad na stvarima koje su uistinu važne - stvari koje zapravo možete kontrolirati - kao što je vaš stav o svemu. To znači prikazivati ​​svaki dan u vašem životu s namjerom da budete svoje najbolje ja, i raditi najbolje što znate, bez očekivanja da život ode na određeni način.

4. Zaboravite svoje velike ciljeve neko vrijeme i samo se usredotočite na male dnevne rituale
Naši veliki ciljevi su važni. Ali prečesto provodimo vrijeme i energiju razmišljajući o željenim rezultatima velikog cilja, umjesto da radimo sitnice koje možemo napraviti danas.

Danas je vaša šansa!

I sve što trebate napraviti je jedan mali korak danas, a zatim još jedan sutra. Radi se o tome da pretvorite svoje velike ciljeve u male, djelotvorne dnevne rituale. Ako niste spremni učiniti ga svakodnevnim ritualom - i svakodnevno raditi na njemu - ne želite doista poboljšati svoj život onoliko koliko to kažete.  

Još zanimljivih objava potražite na Laura's blog.

Laura Dukic




Povezani sadržaj








Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Popularno na blogu