Kako život funkcionira

Objavljeno 05.03.2020.

Jeste li sebi oprostili?

Opraštanje je po mom mišljenju jedna od jako važnih trenutaka da se krene ka putu kojeg ja nazivam PROŽIVLJAVANJE. Često je čin opraštanja jako težak korak i ništa se ne može dogoditi dok nam ne klikne u glavi.


Mi nismo ni svjesni koja se moć krije u našem umu. Sve što imate u vašem životu i što ste uradili prvo je misao bila koja je prošla kroz vaš um. Tako je isto i s opraštanjem, prvo vam mora kroz um ta misao proći da biste iskreno mogli oprostiti.

Čitajući prve redove ovog teksta, pretpostavljam da vam je prvo prošlo kroz glavu opraštanje drugim ljudima. Ali ima još jedno opraštanje, a to je oprostiti SEBI. Ako čovjek nauči da sebi oprosti, onda je sposoban i drugima oprostiti. Svi mi griješimo. Pokušajte  se sjetiti nekih svojih grešaka i pogrešnih odluka. Čovjek u datom trenutku uvijek radi ono što najbolje zna. Sigurna sam da nitko ne radi greške zato što mu je to strastvena želja. Možete li sebi oprostiti? Ja ponekad poželim da se vratim u prošlost i da imam ovu pamet koju trenutno imam. Onda shvatim, da je prošlost nešto što više nije tu, pustim je i zagrlim sadašnjost koja mi je sve što sada imam. Na vama je kako ćete je iskoristiti.

Jeste li znali da se opraštanjem oslobađa mržnja i negativni osjećaji koji mogu vaše zdravlje narušiti? U vašoj duši nosite tako veliki teret. Ukoliko oprostite sebi ili drugima imate dobre predispozicije da živite iskrenu ljubav. Mržnja i negativni osjećaji ubijaju ljubav. Znate li što mnogi ljudi obolijevaju? Ja vam tvrdim da je jedan od razloga što ne mogu tog 'tereta' da se oslobode. Po nekoj logici vaše tijelo će nekako odreagirati na to, i eto ga. Bolest se stvorila.

Opraštajući sebi postižemo neki mir, a drugima ne opraštamo samo zbog njih samih, nego prije svega zbog SEBE. Puno je ljepše koračati kroz životi u miru i ljubavi bez 'tereta.' Ali na kraju, svako za sebe zna što je najbolje.

'Kad nas neko duboko povrijedi, oporavljamo se tek kad oprostimo.'

Još priča potražite na blogu Da li preživljavate ili proživljavate? i Facebook stranici.

Lejla Motoruga




Povezani sadržaj








Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Popularno na blogu