Kako život funkcionira

Objavljeno 12.03.2020.

Iz teške situacije odlučite izaći kao pobjednik!

Život je često nepredvidljiv. Iako mnoge stvari već unaprijed isplaniramo, veoma lako se nešto desi da nam se zatvori put prema tom pravcu i tako smo prinuđeni da idemo drugim putem. Taj drugi put zna nekad biti bolan i težak. Bez obzira na sve, svaki preživljeni ili proživljeni put je jedna lekcija više koja nam omogućava da 'rastemo'.

Ona je upravo ta žena kojoj je život servirao nešto što nije planirala. Ustala je kao i svako jutro. Imala je neki čudan osjećaj. Prilikom tuširanja uočila je neke nepravilnosti na dojci. Osjećaj je nije prevario. Shvatila je da nešto nije u redu. Odmah je otišla kod doktora da joj napravi ultrazvuk dojke. Ispostavilo se da ima čvorić i da treba da radi mamografiju. 

Nikada prije nije razmišljala o raku niti se bojala te zloćudne bolesti. Otišla je s kćerkom na taj važan pregled koji joj promijenio život iz korijena. Rezultati mamografije bili su pozitivni. Potvrđeno joj je da ima rak dojke, te da je idući korak da napravi biopsiju. Kada joj je kćerka čula tu srceparajuću dijagnozu, počela je plakati. 

Da li preživljavate ili proživljavate život? Mislim da čovjek sam sebi nekad treba veliki šamar opaliti! Koliki ste se često sekirali ili bili tužni zbog gluposti? Život je najveći dar kojeg imamo i trebamo ga maksimalno iskoristiti. Često nismo svjesni da se za sekundu taj dar može ugasiti. 

Ona je od prve sekunde odlučila da se bori za taj najveći dar. Nije osjećala nikakav strah. Donijela je odluku da se neće predati. Čak je taj dan, kada je dobila tu dijagnozu, odlučila da bude vesela te ispekla teletinu s krumpirom i napravila salatu. Kćerka, sin, muž i ona su se najeli, te poslije večere izašli u grad. Želja za životom bila je veća, nego se prepustiti toj dijagnozi. 

Napravljena biopsija potvrdila je da se radi o klasičnom raku dojke. Ta pozitivna žena morala je na operaciju gdje joj je napravljena mastektomija lijeve dojke. Poslije toga primila je šest kemoterapija i morala se podvrgnuti 27 tretmana zračenja kao i hormonalnoj antiestrogenskoj terapiji u trajanju od pet godina. 

To je bio težak period za nju. Bez obzira na to što nije znala ishod te mukotrpne situacije, znala je da se mora bez straha boriti. Iako je bilo mnogo teških trenutaka, nije postojala nijedna sekunda kada je razmišljala da odustane. Otplakala bi malo u toj muci. Poslije toga bi opet nalazila neki razlog za sreću. Uvijek ga je nalazila! Sama činjenica da je imala emocionalnu podršku od kćerke, sina i muža dovoljna joj je bila da se dobro osjeća. 

S obzirom na to da su joj roditelji bili stari i bolesni odlučila je od njih sakriti dijagnozu. Previše bi ih ta dijagnoza 'ubila'. Njen otac je umro i nikad nije saznao da mu je kćerka imala rak. Bez obzira na to što je imala podršku mnogih ljudi, ona se sama morala boriti. Niko joj tu muku nije mogao uskratiti. Uz adekvatnu njegu, doktori i sestre su joj također maksimalnu dozu motivacije davali. 'Tjerali' su je da nastavi dalje....i nastavila je! Željela je da živi i preživi tu bolest.

Ona se uspješno izborila. Od njene borbe prošlo je sedam godina. Ona je već odavno zdrava žena, majka i baka. Za nju je ovo bilo jedno veliko iskustvo koje je učinilo samopouzdanijom i jačom ženom. 

Njena poruka za ljude koji prolaze kroz nešto slično je da se ne boje. Strah paralizira i veliki je neprijatelj. Borite se smireno i budite sretni što ste na nogama. Odlučite se da izađete iz ove teške situacije kao pobjednik! Odlučite se da se do zadnjeg daha borite! Borite se!

Još priča potražite na blogu Da li preživljavate ili proživljavate? i Facebook stranici.

Lejla Motoruga

Povezani sadržajKomentari:

Linda Mark 01.04.2020.:

KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

Nude sve vrste zajma koje nude

Kratkoročni zajam (5_10 godina)
Dugoročni zajam (20_40)
Zajam za medijski termin (10_20)
Oni nude zajam poput
Zajam za dom ............., Poslovni zajam ........ Dug kredita .......
Studentski zajam .........., Zajam za pokretanje posla
Poslovni zajam ......., kredit tvrtke .............. itd
E-pošta .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto, molim vas, recite mu da sam vam gospođa Linda McDonald usmjerila sreću ................... ....

KomentirajKako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.