Kako život funkcionira

Objavljeno 18.03.2019.

Čekaj bez forsiranja i sreća će doći

'Sve u svoje vrijeme', izreka koja ima itekako smisla. Svi dijelovi životne slagalice će doći na svoje kada bude vrijeme za to, nema potrebe forsirati jer se tako ništa neće postići.


Važan dio životne slagalice - pronalazak osobe s kojom ćeš htjeti i željeti provesti život, ne dolazi kada forsiraš nego kada si uistinu spreman. Moraš biti spreman na to da nekome budeš sve ono što želiš da i ta osoba bude tebi. 

Imala sam dugu vezu u kojoj sam često više željela od njega, pretpostavljate kako je završilo. Ne ide onda kada za to nije vrijeme. Ne ide na silu. Nakon te veze sam bila sama jedno vrijeme, a to je vrijeme na kojem sam sama sebi zahvalna. Upravo tada sam najbolje upoznala sebe. Nije mi nedostajalo da imam nekoga kako bi bila potpuna. Vrijeme provedeno u 'solo statusu' bilo mi je potrebno. I tako sam kao najbolja verzija sebe, slučajno i spontano upoznala njega. Njega koji me ugodno iznenadio i koji me sa svakim novim susretom sve više oduševljavao.

Pročitaj još tekstova od blogerice Miss Dita


U njemu sam pronašla sve ono što mi je bilo bitno da karakterno ima muškarac kojeg bi pustila bliže sebi. Fascinirana sam kako je unatoč godinama (mlađi od mene) odlučan u svemu što kaže i uporan u svemu što radi. I to se ne odnosi samo na život i posao, nego i na nas. U trenutku kada pronađeš sebe pa i sebi odgovarajuću osobu, možeš uživati s nekim potpuno i bez opterećenja.

Bitno je strpljivo čekati trenutak 'sve u svoje vrijeme', isplati se. Život će se posložiti bez da ga forsiraš, spontano će sve doći i kada je spontano, tada je i ispravno. Vjerujem u izreku 'ko čeka, dočeka' jer dobre stvari će doći i dobre stvari će se dogoditi onima koji su bili strpljiv i nisu forsirali 'život' kako bi ispunili očekivanja drugih. 

Živi svoj život i čekaj svoj trenutak jer nema sreće ako ti drugi nametnu 'kako je sad pravo vrijeme'. Znam, jer su i od mene očekivali. Na sreću, slušala sam sebe i dočekala ono što sam iskreno čekala, što sam željela. Našla sam svoju sreći jer sam bila strpljiva.

Miss Dita




Povezani sadržaj








Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Popularno na blogu