Kako život funkcionira

Objavljeno 02.12.2019.

Blagdansko ukrašavanje Dubrovnika

Nekoliko godina sam u Dubrovniku i primjećujem znatne promjene svake godine u smislu novih sadržaja i dodatnih ukrasa, grad se danima i tjednima planski uređuje.

Prva faza je bila uklanjanje stolova i stolica terasa okolnih kafića i restorana te smanjenje broja istih, s tim postupkom je grad prodisao, ulice su prostranije.

Turista ima neprekidno svakodnevno, u manjem broju ali se još nije dogodilo da ih nema, vodiči vode manje grupe i objašnjavaju povijest i starine.

Dubrovčani su specifični u svom ukusu i poimanju blagdana kao i u komentiranju svih događanja.

Druga faza ukrašavanja je bilo postavljanje ukrasa na visinama gdje se koristila autokorpa, potom su došle bijele kućice koje se uklapaju šarmantno gdje god su postavljene, a svake godine ih je veći broj i na više pozicija su postavljene.

Ovih dana se postavljaju girlande, a lovorovi vijenci su ispleteni i prpošno se ovijaju oko kamenih stupova i istaka.
Grad otmjeno i blagdanski diše.

Zanimljivo je to da su ostali izlozi prodavaonica kao i kafića i restorana neukrašeni, vjerojatno će to učiniti ovih dana svi ugostitelji.

Postoji jedan maleni prodajni prostor koji u svojoj ponudi ima isključivo Božićne ukrase i radi tijekom cijele godine, vrlo uspješno. 

Turisti se slikaju kraj svih postavljenih blagdanskih ukrasa, a uskoro počinje Zimski festival koji će okupiti i žitelje okolnih mjesta.

Još priča potražite na blogu lovewithspirt.

Lily Laum

Povezani sadržajKomentari:

MariA aLice 09.12.2019.:

Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60000 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i dala mi je priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam svoj dobar kredit dobio dobro zdravlje i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

KomentirajKako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.