Kako život funkcionira

Kako život funkcionira
Što su me naučili roditelji, a radim i danas

Što su me naučili roditelji, a radim i danas

Iako nisu jedini, oni su prvi koji su najviše utjecali na to kakva sam osoba. Bilo je lakših lekcija, bilo je veselih lekcija, bilo je onih koje sam shvatila tek godinama kasnije. Jedna bi moja frendica parafrazirala početak Ane Karenjine – ''svaka je familija sjebana na svoj način'' (pardon my French).

I kako onda razgovor svesti samo na small talk?

I kako onda razgovor svesti samo na small talk?

''Ej bok, kak si, kaj ima? Vruće za poludit ha? Je, treba kiše sigurno. Aa, tvoji doma, kak su?'' Ili ''How 'bout those Knicks'' rekli bi amerikanci. Ne znam, ne ide to meni.

Najgora mama na svijetu ... ili?

Najgora mama na svijetu ... ili?

Vjerujem da se svaka majka bar jednom u životu zapitala koliko je dobra u ulozi mame, da li su joj djeca zadovoljna, da li se na pravilan način brine za njih, da li im daje dovoljno slobode, a ipak im postavlja određene granice, da li ih adekvatno liječi kad ih nešto boli, da li su gladni, da li im je toplo, hladno, ugodno...

Žene se šminkaju, muškarci lažu

Žene se šminkaju, muškarci lažu

Nezahvalno je komentirati međuljudske odnose, pogotovo muško - ženske. Svi u to unesemo dio sebe, vlastita iskustva, svoje kriterije, a to je vrlo individualna tema. Ali jednom mi je jedna prijateljica poslala šaljivu sliku ispod koje je pisalo ''Muškarci se zaljubljuju u ono što vide, žene u ono što čuju. Zato se žene šminkaju, a muškarci lažu.'' Smijala sam se na sav glas, a od tada se te izreke često sjetim.

Kada ti život opali šamar

Kada ti život opali šamar

Upoznala sam je sasvim slučajno, jednog popodneva proteklog tjedna, na plaži. Ona je čuvala sina i igrala se s njim u moru, a ja sam s obale sa sinom u rukama, pratila svaki pokret svoje kćeri u moru koja uči plivati.

Kakav je to život bez ponekog gušta...

Kakav je to život bez ponekog gušta...

Kupila sam si prije pola sata domaće, prirodne borovnice. I baš sam ih onako, prirodno i domaće, puno platila. Tu količinu bih mogla sama smazati dok kažeš keks, ali ne, uživam u svakoj bobici i osjećam antioksidanse koje ispuštaju. Osjećam se važno i ispravno dok na taj način brinem o zdravoj i kvalitetnoj prehrani. Sve do onog trena kad vrućina malo popusti pa krenem bezglavo tragati za keksima.

10 stvari koje bih voljela da sam napravila prije udaje

10 stvari koje bih voljela da sam napravila prije udaje

Otkad sam se udala i postala majka, često nemam vremena ni popiti kavu u miru, da o tuširanju ili samostalnom odlasku na wc ne govorim. Svaki put kad zatvorim vrata za sobom, pojave se dječica i u tom trenutku im se piški, žedni su, baš su se zalili sokom i treba ih presvući iste sekunde, međusobno su se posvađali zbog igračke i treba im mirotvorac.

Zagreb i ja se volimo tajno

Zagreb i ja se volimo tajno

Ljeto je super. Onak, totalno. Dan traje dulje, puno je sunca, ne trebaju nam slojevi odjeće i sladoled je na svakom čošku. Onda... možemo nositi lijepe haljine i sandale. Dečki, vi radije ostanite u tenisicama jer Darko Rundek je jedini muškarac koji može isfurati sandale.

Nezaposlenost nije godišnji odmor

Nezaposlenost nije godišnji odmor

Uistinu iskreno želim da se u ovom tekstu nitko ne prepozna. I iskreno svima želim da se ne nađu u ovoj situaciji. Ali s obzirom na geografsku lokaciju na kojoj se nalazimo, velika je šansa da se netko ipak prepozna u dalje opisanoj situaciji. Žao mi je, suosjećam, ali i ja sam ne tako davno bila u istoj. I da, možda je ljeto i vrijeme je za lakše teme, ali what the hell.

Ti si izvor svoje sreće...

Ti si izvor svoje sreće...

Što je sreća? Sreća je smisao i svrha života. Sreću treba prepoznati u malim stvarima i u njima uživati...

5678910 Sljedeća stranica »

Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.