Kako život funkcionira

Kako život funkcionira
10 stvari koje bih voljela da sam napravila prije udaje

10 stvari koje bih voljela da sam napravila prije udaje

Otkad sam se udala i postala majka, često nemam vremena ni popiti kavu u miru, da o tuširanju ili samostalnom odlasku na wc ne govorim. Svaki put kad zatvorim vrata za sobom, pojave se dječica i u tom trenutku im se piški, žedni su, baš su se zalili sokom i treba ih presvući iste sekunde, međusobno su se posvađali zbog igračke i treba im mirotvorac.

Zagreb i ja se volimo tajno

Zagreb i ja se volimo tajno

Ljeto je super. Onak, totalno. Dan traje dulje, puno je sunca, ne trebaju nam slojevi odjeće i sladoled je na svakom čošku. Onda... možemo nositi lijepe haljine i sandale. Dečki, vi radije ostanite u tenisicama jer Darko Rundek je jedini muškarac koji može isfurati sandale.

Nezaposlenost nije godišnji odmor

Nezaposlenost nije godišnji odmor

Uistinu iskreno želim da se u ovom tekstu nitko ne prepozna. I iskreno svima želim da se ne nađu u ovoj situaciji. Ali s obzirom na geografsku lokaciju na kojoj se nalazimo, velika je šansa da se netko ipak prepozna u dalje opisanoj situaciji. Žao mi je, suosjećam, ali i ja sam ne tako davno bila u istoj. I da, možda je ljeto i vrijeme je za lakše teme, ali what the hell.

Ti si izvor svoje sreće...

Ti si izvor svoje sreće...

Što je sreća? Sreća je smisao i svrha života. Sreću treba prepoznati u malim stvarima i u njima uživati...

Kada žene (majke) tulumare

Kada žene (majke) tulumare

Otkad sam prvi puta ostala trudna, prije gotovo šest godina, nisam više popila niti kap alkohola. U trudnoći to se i podrazumijevalo, ali ja nisam pila niti nakon trudnoća, na krštenjima, rođendanima, službenim ručkovima i zabavama. Nije mi nitko branio, ali neki osjećaj pretjerane odgovornosti u meni, kočio je svaku pomisao na čašu vina, dobar gutljaj osvježavajućeg piva u ljetnjim vrućinama, pa čak i na šampanjac na novogodišnjim dočecima.

Šaren dan k'o Disneyland

Šaren dan k'o Disneyland

Znaš ono kad si mali i nemaš pojma što je to uopće rođendan, ali mu se veseliš jer znaš da ćeš jesti kolače i tortu i doći će svi tvoji prijatelji. A znaš ono kad odrasteš i malo mu se manje veseliš iz niza drugih razloga? E, o tome je ovaj tekst. Mislim, veselim se ja torti i kolačima i dalje, ali velika je šansa da ću si ih morati ispeći sama. Tu negdje već ode pola gušta. Kad se sjetim da torta i kolači debljaju, tu ode sav gušt.

Živite li život koji ste sanjali, pretvarate li se u ono što ste uvijek htjeli ili u ono od čega ste zazirali?

Živite li život koji ste sanjali, pretvarate li se u ono što ste uvijek htjeli ili u ono od čega ste zazirali?

Sad je sve nekako drugačije,dani prolaze mirno. Ne svađam se više sama sa sobom. Veliki dio mene je govorio pokušaj, ne živiš svoj život za druge, nego za sebe. Dok ti trošiš vrijeme uzalud, život ti prolazi.

Posljednje 'Dosta!'

Posljednje 'Dosta!'

Još u djetinjstvu naučimo da su ljudski odnosi ponekad prolazni. Kome od nas se nije dogodilo da je se s vremenom udaljio od prijatelja iz parka, drage djevojčice s kojom smo se igrali u vrtiću, susjede s kojom smo satima gledali crtiće, igrali se s autićima ili s barbikama? Kad si mali, to puno lakše prihvatiš, nađeš nove prijatelje ili nove igre.

Vikni sebi u glavi: kajne štres!

Vikni sebi u glavi: kajne štres!

Radila sam cijeli dan. Težak posao, reklo bi se – konobarenje u restoranu. Na stranu sve pozitivne strane tog posla, od druženja s kolegama, do bakšiša i komunikacije s različitim ljudima, to je posao koji te nemilosrdno prepušta kupanju u znoju, lošoj frizuri umotanoj u punžđu iz koje uvijek strše zakovrčani pramenovi i bolnim i natečenim nogama.

Novac kupuje (gotovo) sve

Novac kupuje (gotovo) sve

Stareći gubimo snagu, gubimo energiju, gubimo elan, a puni se naše iskustvo, razvijaju sposobnosti, bruse vještine. Pitajte mlade ljude kakvu važnost za njih ima novac. Reći će veliku, veću, najveću. Samo da se zaradi što više, samo da se što bolji auto kupi, veća kuća izgradi.

56789 Sljedeća stranica »

Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u sve dobre, ali i one loše sitnice koje nam život može prirediti. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.