Kako život funkcionira

Kako život funkcionira
10 stvari od kojih strahujem otkad sam postala majka

10 stvari od kojih strahujem otkad sam postala majka

Još od onog trenutka kad saznamo da smo trudne, preplavi nas osjećaj sreće, ali i straha. Sjećam se svoje prve trudnoće, cijelu sam strahovala od poroda. U to vrijeme, još uvijek sam bila sebična do te mjere da o bebi i mogućim komplikacijama nisam niti razmišljala. Istina da sam na svakom kontrolnom pregledu bila napeta do trenutka kad bi mi doktor potvrdio da je s bebom sve u redu, ali generalno sam se bojala samo za sebe.

Klijent je uvijek u pravu!

Klijent je uvijek u pravu!

Teško je biti žena. Teško je biti žena u pms-u. Teško je biti žena u pms-u, s krpom za pranje poda u ruci, dok nema ništa na televiziji. I da, to je teško samo po sebi. Još je teže jer ti onda svakakve mudre stvari padaju napamet. Pod mudre mislim frustrirajuće.

Kako sam skinula kilograme poslije poroda

Kako sam skinula kilograme poslije poroda

Sjećam se 02. kolovoza prije točno godinu dana. Bio je to moj poslijednji, vjerojatno 153 put u životu da sam započela sa skidanjem suvišnih kilograma. Do tada sam već isprobala sve moguće dijete i preparate, i kako to već obično bude - svi su dali rezultate, ali kratkoročno. Čim bih se pokušala vratiti iole normalnom životu bez brojanja kalorija, bez konstantnog straha da ću uništiti postignute rezultate, čim bih nekoliko dana jela opušteno, kilogrami su se vraćali.

Dan za pamćenje - moj prvi porod

Dan za pamćenje - moj prvi porod

Ovaj tekst napisala sam davne 2010. godine, samo mjesec dana nakon prvog poroda sa željom da ne zaboravim niti jedan trenutak tog, u konačnici divnog iskustva, kad sam postala majka.

Što su me naučili roditelji, a radim i danas

Što su me naučili roditelji, a radim i danas

Iako nisu jedini, oni su prvi koji su najviše utjecali na to kakva sam osoba. Bilo je lakših lekcija, bilo je veselih lekcija, bilo je onih koje sam shvatila tek godinama kasnije. Jedna bi moja frendica parafrazirala početak Ane Karenjine – ''svaka je familija sjebana na svoj način'' (pardon my French).

I kako onda razgovor svesti samo na small talk?

I kako onda razgovor svesti samo na small talk?

''Ej bok, kak si, kaj ima? Vruće za poludit ha? Je, treba kiše sigurno. Aa, tvoji doma, kak su?'' Ili ''How 'bout those Knicks'' rekli bi amerikanci. Ne znam, ne ide to meni.

Najgora mama na svijetu ... ili?

Najgora mama na svijetu ... ili?

Vjerujem da se svaka majka bar jednom u životu zapitala koliko je dobra u ulozi mame, da li su joj djeca zadovoljna, da li se na pravilan način brine za njih, da li im daje dovoljno slobode, a ipak im postavlja određene granice, da li ih adekvatno liječi kad ih nešto boli, da li su gladni, da li im je toplo, hladno, ugodno...

Žene se šminkaju, muškarci lažu

Žene se šminkaju, muškarci lažu

Nezahvalno je komentirati međuljudske odnose, pogotovo muško - ženske. Svi u to unesemo dio sebe, vlastita iskustva, svoje kriterije, a to je vrlo individualna tema. Ali jednom mi je jedna prijateljica poslala šaljivu sliku ispod koje je pisalo ''Muškarci se zaljubljuju u ono što vide, žene u ono što čuju. Zato se žene šminkaju, a muškarci lažu.'' Smijala sam se na sav glas, a od tada se te izreke često sjetim.

Kada ti život opali šamar

Kada ti život opali šamar

Upoznala sam je sasvim slučajno, jednog popodneva proteklog tjedna, na plaži. Ona je čuvala sina i igrala se s njim u moru, a ja sam s obale sa sinom u rukama, pratila svaki pokret svoje kćeri u moru koja uči plivati.

Kakav je to život bez ponekog gušta...

Kakav je to život bez ponekog gušta...

Kupila sam si prije pola sata domaće, prirodne borovnice. I baš sam ih onako, prirodno i domaće, puno platila. Tu količinu bih mogla sama smazati dok kažeš keks, ali ne, uživam u svakoj bobici i osjećam antioksidanse koje ispuštaju. Osjećam se važno i ispravno dok na taj način brinem o zdravoj i kvalitetnoj prehrani. Sve do onog trena kad vrućina malo popusti pa krenem bezglavo tragati za keksima.

456789 Sljedeća stranica »

Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u sve dobre, ali i one loše sitnice koje nam život može prirediti. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.