Kako život funkcionira

Kako život funkcionira
Nezaposlenost nije godišnji odmor

Nezaposlenost nije godišnji odmor

Uistinu iskreno želim da se u ovom tekstu nitko ne prepozna. I iskreno svima želim da se ne nađu u ovoj situaciji. Ali s obzirom na geografsku lokaciju na kojoj se nalazimo, velika je šansa da se netko ipak prepozna u dalje opisanoj situaciji. Žao mi je, suosjećam, ali i ja sam ne tako davno bila u istoj. I da, možda je ljeto i vrijeme je za lakše teme, ali what the hell.

Ti si izvor svoje sreće...

Ti si izvor svoje sreće...

Što je sreća? Sreća je smisao i svrha života. Sreću treba prepoznati u malim stvarima i u njima uživati...

Kada žene (majke) tulumare

Kada žene (majke) tulumare

Otkad sam prvi puta ostala trudna, prije gotovo šest godina, nisam više popila niti kap alkohola. U trudnoći to se i podrazumijevalo, ali ja nisam pila niti nakon trudnoća, na krštenjima, rođendanima, službenim ručkovima i zabavama. Nije mi nitko branio, ali neki osjećaj pretjerane odgovornosti u meni, kočio je svaku pomisao na čašu vina, dobar gutljaj osvježavajućeg piva u ljetnjim vrućinama, pa čak i na šampanjac na novogodišnjim dočecima.

Šaren dan k'o Disneyland

Šaren dan k'o Disneyland

Znaš ono kad si mali i nemaš pojma što je to uopće rođendan, ali mu se veseliš jer znaš da ćeš jesti kolače i tortu i doći će svi tvoji prijatelji. A znaš ono kad odrasteš i malo mu se manje veseliš iz niza drugih razloga? E, o tome je ovaj tekst. Mislim, veselim se ja torti i kolačima i dalje, ali velika je šansa da ću si ih morati ispeći sama. Tu negdje već ode pola gušta. Kad se sjetim da torta i kolači debljaju, tu ode sav gušt.

Živite li život koji ste sanjali, pretvarate li se u ono što ste uvijek htjeli ili u ono od čega ste zazirali?

Živite li život koji ste sanjali, pretvarate li se u ono što ste uvijek htjeli ili u ono od čega ste zazirali?

Sad je sve nekako drugačije,dani prolaze mirno. Ne svađam se više sama sa sobom. Veliki dio mene je govorio pokušaj, ne živiš svoj život za druge, nego za sebe. Dok ti trošiš vrijeme uzalud, život ti prolazi.

Posljednje 'Dosta!'

Posljednje 'Dosta!'

Još u djetinjstvu naučimo da su ljudski odnosi ponekad prolazni. Kome od nas se nije dogodilo da je se s vremenom udaljio od prijatelja iz parka, drage djevojčice s kojom smo se igrali u vrtiću, susjede s kojom smo satima gledali crtiće, igrali se s autićima ili s barbikama? Kad si mali, to puno lakše prihvatiš, nađeš nove prijatelje ili nove igre.

Vikni sebi u glavi: kajne štres!

Vikni sebi u glavi: kajne štres!

Radila sam cijeli dan. Težak posao, reklo bi se – konobarenje u restoranu. Na stranu sve pozitivne strane tog posla, od druženja s kolegama, do bakšiša i komunikacije s različitim ljudima, to je posao koji te nemilosrdno prepušta kupanju u znoju, lošoj frizuri umotanoj u punžđu iz koje uvijek strše zakovrčani pramenovi i bolnim i natečenim nogama.

Novac kupuje (gotovo) sve

Novac kupuje (gotovo) sve

Stareći gubimo snagu, gubimo energiju, gubimo elan, a puni se naše iskustvo, razvijaju sposobnosti, bruse vještine. Pitajte mlade ljude kakvu važnost za njih ima novac. Reći će veliku, veću, najveću. Samo da se zaradi što više, samo da se što bolji auto kupi, veća kuća izgradi.

Priča žene, majke i kraljice - Da li je moguće uskladiti privatne i poslovne obaveze?

Priča žene, majke i kraljice - Da li je moguće uskladiti privatne i poslovne obaveze?

Svako jutro, osim vikenda, ustajem u 5. Dok moji najdraži još uvijek spavaju volim s mužem popiti kavu i porazgovarati o svemu što nas čeka taj dan. To nam je jedino vrijeme u danu koje imamo samo za sebe jer smo navečer toliko umorni da samo čekamo da djeca legnu, kako bi se i mi sunovratili u krevet.

Bjež'te ljudi, stiže PMS!

Bjež'te ljudi, stiže PMS!

All the bleeding ladies, all the bleeding ladies... put your hands up! Sory Beyonce što sam posudila tvoju pjesmu u ovom kontekstu, ali drastične situacije zahtijevaju drastične mjere. Koliko god sama menstruacija bila grozna, ono što joj prethodi još je bezbroj puta gore. Pa, hey ho let's go u ovu neiscrpnu temu!

45678 Sljedeća stranica »

Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u sve dobre, ali i one loše sitnice koje nam život može prirediti. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.