Kako život funkcionira

Kako život funkcionira
Ima jedna bolest koja je pogodila mnoge ljude, a nisu je svjesni

Ima jedna bolest koja je pogodila mnoge ljude, a nisu je svjesni

Ima jedna bolest koja je pogodila mnoge ljude. Većina ljudi nije svjesna da je zaražena njome. Iskreno rečeno, ne znam joj pravi naziv. Dat ću joj naziv tetraplegija.

Ne okreći glavu od sitnica

Ne okreći glavu od sitnica

Razmišljate li ikad o malim stvarima koje čine život? Često se zaboravimo sjetiti tih svakodnevnih 'sitnih' stvari koje su u suštini veliki blagoslov.

Blagdansko ukrašavanje Dubrovnika

Blagdansko ukrašavanje Dubrovnika

Nekoliko godina sam u Dubrovniku i primjećujem znatne promjene svake godine u smislu novih sadržaja i dodatnih ukrasa, grad se danima i tjednima planski uređuje.

Ostajem li bez sebe?

Ostajem li bez sebe?

Prijatelji su bogatstvo, razgovori s njima donose zrna razuma, smjer za dalje. To me sad spašava, drži glavu iznad vode, tonem, tlo pod nogama gubim, ne prepoznajem se, to nisam ja.

J… te kol’ko nas ima, ili koliko se žena u nama bori?

J… te kol’ko nas ima, ili koliko se žena u nama bori?

Istina je da nikad ne znam u čijoj koži ću se ujutro probuditi, a u čijoj navečer zaspati. Naravno, bit će to moja koža, ovu za koju se sada mogu uštipnuti, ali tko će se kriti ispod nje – e to je već jako poznata nepoznanica.

Mašta je radost, ali i zabranjeno područje!

Mašta je radost, ali i zabranjeno područje!

Mašta je radost, put, život ... a s druge strane pakao kad te uljulja i uvjeri da je moguće neostvarivo. Oduvijek sam maštala. To me održalo, spašavalo, držalo glavu iznad vode. Nosilo me i uljuljalo da je sve lijepo i dobro, ako je loše da je privremeno, da će proći. Snivala sam snove poluotvorenih očiju, (ne)svjesna što si činim.

Ana Rucner u Dubrovniku

Ana Rucner u Dubrovniku

U Dubrovniku ispred crkve svetog Vlaha su vrlo često koncerti. Međutim, ovaj je bio vrlo neobičan jer su i stolice postavljene na drugačiji način u odnosu na sva događanja ranije.

Novi početak

Novi početak

Sjedila je u kutu sobe, odsutno gledajući kroz prozor i vrteći u rukama ključeve njihovog stana koje joj je vratio danas poslijepodne. Netko bi pomislio kako je sve svakidašnje, uobičajeno, jer ništa na njenom licu nije ukazivalo na oluju koja joj je bjesnila u srcu. Čak niti ja, koja sam joj prijateljica dvadeset godina, nisam mogla naslutiti kako sa njezinim brakom nešto nije štimalo.

Muke po trudnici

Muke po trudnici

Jučer sam išla u babinje. Jedna od mojih dobrih prijateljica prije mjesec je dana po prvi put postala mama malog dječaka, pa je bio red da odem štogod bebaču gurnuti po jastuk i vidjeti kako se moja draga I. snašla u novoj ulozi. Ako se po trudnoći i porođaju majčinstvo poznaje, bit će to vrlo turbulentno razdoblje.

Odlazak

Odlazak

Mnogo sam puta, previše zapravo, skupljala pogrešne ljude, nepotrebne stvari. One koji su mi bez pitanja oduzeli osmijeh, ugasili sjaj u oku, ostavili ožiljak koji boli još dugo nakon što su zauvijek napustili moj život.

1234567 Sljedeća stranica »

Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.