Kako život funkcionira

Kako život funkcionira
Osjeti svaki trenutak, jer brzo postaje uspomena!

Osjeti svaki trenutak, jer brzo postaje uspomena!

Od pakiranja kofera, dok kao manijak po kući skupljam stvari i vodim borbe sama sa sobom što na put ponijeti, gore je samo raspakiravanje. Nije problem u slaganju robe, u pranju i peglanju, problem je u uspomenama.

Tko kaže da su sve žene s Venere?

Tko kaže da su sve žene s Venere?

Mislim da i ptičice na grani znaju da se za žene kaže kako su s Venere, a za muškarce kako su s Marsa. Savršeno secirani obrasci ponašanja potkrjepljuju tu izreku, pa su tako muškarci agresivniji, poduzetniji, okrenuti vanjskom svijetu, aktivniji, imaju duh inicijative dok su s druge strane žene pasivnije, suzdržanije, više pozornosti pridaju sebi nego vanjskom svijetu, a reagiraju emotivno.

10 stvari od kojih strahujem otkad sam postala majka

10 stvari od kojih strahujem otkad sam postala majka

Još od onog trenutka kad saznamo da smo trudne, preplavi nas osjećaj sreće, ali i straha. Sjećam se svoje prve trudnoće, cijelu sam strahovala od poroda. U to vrijeme, još uvijek sam bila sebična do te mjere da o bebi i mogućim komplikacijama nisam niti razmišljala. Istina da sam na svakom kontrolnom pregledu bila napeta do trenutka kad bi mi doktor potvrdio da je s bebom sve u redu, ali generalno sam se bojala samo za sebe.

Klijent je uvijek u pravu!

Klijent je uvijek u pravu!

Teško je biti žena. Teško je biti žena u pms-u. Teško je biti žena u pms-u, s krpom za pranje poda u ruci, dok nema ništa na televiziji. I da, to je teško samo po sebi. Još je teže jer ti onda svakakve mudre stvari padaju napamet. Pod mudre mislim frustrirajuće.

Kako sam skinula kilograme poslije poroda

Kako sam skinula kilograme poslije poroda

Sjećam se 02. kolovoza prije točno godinu dana. Bio je to moj poslijednji, vjerojatno 153 put u životu da sam započela sa skidanjem suvišnih kilograma. Do tada sam već isprobala sve moguće dijete i preparate, i kako to već obično bude - svi su dali rezultate, ali kratkoročno. Čim bih se pokušala vratiti iole normalnom životu bez brojanja kalorija, bez konstantnog straha da ću uništiti postignute rezultate, čim bih nekoliko dana jela opušteno, kilogrami su se vraćali.

Dan za pamćenje - moj prvi porod

Dan za pamćenje - moj prvi porod

Ovaj tekst napisala sam davne 2010. godine, samo mjesec dana nakon prvog poroda sa željom da ne zaboravim niti jedan trenutak tog, u konačnici divnog iskustva, kad sam postala majka.

Što su me naučili roditelji, a radim i danas

Što su me naučili roditelji, a radim i danas

Iako nisu jedini, oni su prvi koji su najviše utjecali na to kakva sam osoba. Bilo je lakših lekcija, bilo je veselih lekcija, bilo je onih koje sam shvatila tek godinama kasnije. Jedna bi moja frendica parafrazirala početak Ane Karenjine – ''svaka je familija sjebana na svoj način'' (pardon my French).

I kako onda razgovor svesti samo na small talk?

I kako onda razgovor svesti samo na small talk?

''Ej bok, kak si, kaj ima? Vruće za poludit ha? Je, treba kiše sigurno. Aa, tvoji doma, kak su?'' Ili ''How 'bout those Knicks'' rekli bi amerikanci. Ne znam, ne ide to meni.

Najgora mama na svijetu ... ili?

Najgora mama na svijetu ... ili?

Vjerujem da se svaka majka bar jednom u životu zapitala koliko je dobra u ulozi mame, da li su joj djeca zadovoljna, da li se na pravilan način brine za njih, da li im daje dovoljno slobode, a ipak im postavlja određene granice, da li ih adekvatno liječi kad ih nešto boli, da li su gladni, da li im je toplo, hladno, ugodno...

Žene se šminkaju, muškarci lažu

Žene se šminkaju, muškarci lažu

Nezahvalno je komentirati međuljudske odnose, pogotovo muško - ženske. Svi u to unesemo dio sebe, vlastita iskustva, svoje kriterije, a to je vrlo individualna tema. Ali jednom mi je jedna prijateljica poslala šaljivu sliku ispod koje je pisalo ''Muškarci se zaljubljuju u ono što vide, žene u ono što čuju. Zato se žene šminkaju, a muškarci lažu.'' Smijala sam se na sav glas, a od tada se te izreke često sjetim.

91011121314 Sljedeća stranica »


Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Najčitanije

Popularno na blogu